Parisgirl » Specials » Moedersterfte
Parisgirl: Informatie van A tot Z

Moedersterfte en wat we er aan kunnen doen

Moedersterfte en wat we er aan kunnen doen Moedersterfte is een groot probleem in de wereld. Meer dan een half miljoen vrouwen wereldwijd sterven jaarlijks tijdens de zwangerschap, bevalling of net na de bevalling. Grote oorzaken zijn bloedingen, onveilige abortus, bellemerde bevalling en eclampsia.
In het jaar 2000 heeft de Verenigde Naties in de millenium doelen het doel gesteld om in 2015 de moedersterfte met 75% te verlagen. Het ziet er echter naar uit dat dit doel niet gehaald gaat worden. Er zijn echter wel vele organizaties actief op het gebied van moedersterfte.

In deze special zal de moedersterfte besproken worden aan de hand van feiten. Eventuele oplossingen kunnen hier geboden worden. Natuurlijk zullen hier ook de organisaties besproken worden die zich bezighouden met moedersterfte.

Misoprostol, een levens reddend medicijn

Jaarlijks zijn er meer dan een half miljoen gevallen van moedersterfte wereldwijd. Dit word onder andere veroorzaakt door bloedingen na de bevalling en onveilige abortus. Hevige bloedingen na de beval…
Gepubliceerd door Parisgirl op 24-02-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!